24 Mart 2012 Cumartesi

Acı Biber Turşusu


Acı Biber Turşusu Malzemeleri
Yarım kg acı biber

1 çay kaşığı limon tuzu

1 çorba kaşığı turşuluk iri tuz

Yarım çay bardağı sirke

yeteri kadar su

Bir baş sarımsak



Acı Biber Turşusu Tarifi
Turşuyu kurmak için cam bir kavanoz alıyoruz.Kavanozun içine biraz biber biraz sarımsak koyarak kavanozu dolduruyoruz.Daha sonra ayrı bir kabın içinde limon tuzu, sirke,tuz ve yeteri kadar suyu karıştırıyoruz.Biberlerin üzerini geçecek şekilde suyu dolduruyoruz ve kapağını sıkıca kapatıyoruz.Turşumuzu yaklaşık 20 gün bekletiyoruz.Turşumuz yemeye hazır .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Facebook'ta Paylas

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder