Malzeme:
4 güvercin
50 g. tereyağı ya da margarin
2 soğan
1 havuç
1 küçük kereviz
1/2 demet maydanoz
4 bardak su
8 dilim tost etmeği
Hazırlanması:
Kuşların tüy ve içlerini ayıklayıp, tavuk gibi tütsüleyip yıkayın. Her güvercini ortasından uzunlamasına 2 parçaya ayırın.Tuzlayıp biberledikten sonra içinde 30 g. tereyağı olan teneerede 15 dakika kızartın. Küçük küçük kestiğiniz havuç, kereviz, soğan ve maydanozu güvercinlerin teneeresine ekleyip 10 dakika kızartın. 4 bardak su ilave ederek 1 saat pişirin. Kuşlar piştikten sonra içindeki sebzeleri püre yapın ve tekrar kuşların teneeresine katın. Tost veya kabukları çıkarılmış inee ve muntazam ekmek dilimlerini, içinde 20 g. tereyağı olan tavada kızartın. Kuşları kızarmış ekmeklerin üzerlerine yerleştirin. Her yarım kuşa 1 dilim ekmek hesabı ile teneeredeki salçayı da üstüne döküp servis yapın.
21 Mart 2012 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder