24 Mart 2012 Cumartesi

Erişteli Tavuklu Ispanak

Erişteli Tavuklu Ispanak

Malzeme Listesi:
1 Kase Erişte
1 Kase Domates Sos
1 Kase Mantar
1 Soğan
1 Tavuk Göğsü
Yarım Kg. Ispanak
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber



Beşamel Sosu İçin:
1,5 Su B. Süt
1 Çorba K. Un
Muskat
Sıvıyağ
Tuz

Üzeri İçin: Kaşar Peyniri

Hazırlanışı:
Erişteyi haşlıyoruz. Kayın mantarlarını sıvıyağ koyduğumuz derin bir tavada soteliyoruz. Soğanı ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz. Mantarla birlikte kavurmaya devam ediyoruz.

Tavuk göğsünü doğrayıp mantar ve soğanla birlikte kavurduktan sonra iri doğranmış ıspanağı ekliyoruz. Zeytinyağı, tuz ve karabiberini ekliyoruz. Ispanaklarla birlikte biraz daha kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.

Beşamel sosu için, un ve sıvıyağı küçük bir tencereye koyup kavuruyoruz. Sütü döküp sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz. Tuz ve muskat katıp karıştırıyoruz. Haşlanan eriştenin yarısını dikdörtgen bir borcamın tabanına döküyoruz.

Üzerine ıspanaklı harcı döküp yayıyoruz. Eriştenin geri kalanını ıspanağın üzerine döküyoruz. Domatesi sosu kaynatıp eriştenin üzerine döküyoruz. Üzerine beşamel sosu döküyoruz.

Üzerine kaşar peynirini rendeliyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirdikten sonra servis ediyoruz.
  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Facebook'ta Paylas

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder