24 Mart 2012 Cumartesi

İç Baklalı Enginar Tarif

İç Baklalı Enginar Tarifi


Malzemeleri:
5 adet enginar
1/2kg iç bakla
2 adet domates
1 adet havuç
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı un
1 limon
1 demet dereotu
Sıvıyağ
Tuz, şeker



İç Baklalı Enginarın Hazırlanışı:
Soğanları ince olarak yemeklik doğrayın. Yayvan bir tencereye sıvıyağı, soğanları, kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domateslerle havuçları sırasıyla üst üste sıralayın. Sonra ayıkladığınız iç baklaları ve en üst katada enginarları koyup, tuzunuda ilave edin. Üstünü örtecek kadar hazırlamış olduğunuz suyun içerisine 1 yemek kaşığı unu ve kesme şekeri de koyup tencerenin kapağını kapatıp 40-45 dk pişirin. Ocaktan almadan 5 dk önce üzerine ince ince kıydığınız dereotlarını serpiştirin.


Afiyet olsun...


alıntı
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Facebook'ta Paylas

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder