Etli Şehriye Pilavı
Malzeme Listesi:
300 Gr. Kuzu Eti
2,5 S B. Arpa Şehriye
1 Çorba K. Domates Salçası
1 Kase Domates Sos
1 Kase Menemen Sos
1 Soğan
1 Su B. Et Suyu
2 Çorba K. Tereyağı
Sıvıyağ
Tane Karabiber
Tuz
Su
Hazırlanışı: Kuzu etini kuş başı doğruyoruz. Sıvıyağ koyduğumuz bir tencereye eti koyup kavuruyoruz. Soğanı ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz.
Üzerine sıcak su döküp kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Tereyağı ve sıvıyağı pilav tenceresine koyup eritiyoruz. Yıkanmış arpa şehriyeleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Domates salçası, domates sos ve menemen sosu ekleyip karıştırıyoruz. Pişen eti suyu ile birlikte döküyoruz. Tuz ve tane karabiber katıyoruz.
Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak suyu döküp kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz.
24 Mart 2012 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder