24 Mart 2012 Cumartesi

Buğdaylı Pazı Çorbası

Malzeme Listesi:

1 Demet Pazı
1 Su B. Haşlanmış Buğday
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Su B. Et Suyu
Su
Tuz

Terbiyesi İçin:
1 Kase Yoğurt
1 Yumurta
2 Çorba K. Un



Üzeri İçin:
Tereyağı
Toz Kırmızı Biber
Çorba Tarifleri, Çorba Yemekleri

Hazırlanışı:

Soğan ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tencerede kavuruyoruz. Pazıları ince bir şekilde doğrayıp soğanlarla birlikte kavuruyoruz. Et suyu ve biraz sıcak su döküyoruz.

Terbiyesi için, yoğurt, yumurta ve unu geniş bir kaseye koyup karıştırıyoruz. Çorbanın suyundan 2-3 kepçe terbiyeye döküp ılıtıyoruz. Çorbaya döküyoruz. Tuz ve haşlanmış buğdayı katıp biraz daha pişiriyoruz.

Toz kırmızı biber ve tereyağını kavurup servis ederken çorbanın üzerine döküyoruz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Facebook'ta Paylas

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder