![]() |
Etli Biber Dolması |
Malzemeler 1 kg dolmalık biber
500 gram kıyma
Yarım su bardağı
Osmancık pirinç
2 adet soğan
7-8 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
Yeteri kadar su
Tuz, karabiber
Etli Biber Dolması Yapılışı
DOLMALIK biber lerin üst kısımlarını kapak gibi kesin. İçlerini temizleyip kenar a alın. Pirinci yıkayıp süzün. Soğan ı ve maydanozu incecik kıyın. Kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine pirinç, soğan, maydanoz, salça, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve karabiber ilave edip harmanlayın. Hazırladığınız harcı biberlerin içine doldurun. Ağız kısımlarına domates le kapak yapıp, bir tencereye yerleştirin. Tencerenin dibine 2 parmak sıcak su koyun. Dolmaların üzerine kalan sıvıyağı gezdirip, tuz serpin. Orta ateşte kapağı kapalı olarak, iç harçtaki pirinç yumuşayana kadar pişirip servis yapın.
Nilgün Günyol
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder