24 Mart 2012 Cumartesi

Etli Biber Dolması

Etli Biber Dolması


Malzemeler 1 kg dolmalık biber
500 gram kıyma
Yarım su bardağı
Osmancık pirinç
2 adet soğan
7-8 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
Yeteri kadar su
Tuz, karabiber



Etli Biber Dolması Yapılışı
DOLMALIK biber lerin üst kısımlarını kapak gibi kesin. İçlerini temizleyip kenar a alın. Pirinci yıkayıp süzün. Soğan ı ve maydanozu incecik kıyın. Kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine pirinç, soğan, maydanoz, salça, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve karabiber ilave edip harmanlayın. Hazırladığınız harcı biberlerin içine doldurun. Ağız kısımlarına domates le kapak yapıp, bir tencereye yerleştirin. Tencerenin dibine 2 parmak sıcak su koyun. Dolmaların üzerine kalan sıvıyağı gezdirip, tuz serpin. Orta ateşte kapağı kapalı olarak, iç harçtaki pirinç yumuşayana kadar pişirip servis yapın.

Nilgün Günyol
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Facebook'ta Paylas

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder