24 Mart 2012 Cumartesi

Kahvaltılık Sos - Lutenitsa

Kahvaltılık Sos - Lutenitsa

Malzemeler


  • 4 kg etli domates
  • 2 kg salçalık kırmızı biber
  • 1 kg patlıcan
  • Yarım baş sarımsak
  • Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağ
  • 2 çay bardağı sirke
  • Çubruka (baharat)
  • Tuz



Hazırlanışı
Patlıcanları ve biberleri közleyip kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın ve tencereye alın.
Közlenmiş patlıcanları, biberleri ve sarımsakları da ilave edip ara sıra karıştırarak domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
Domatesler suyunu çekince belender dan geçirin.
Zeytin yağ, sirke,çubruka ve tuzunu ekleyip sirke suyunu çekene kadar pişirin.
Sıcakken kavanozlara alıp ağzını sıkıca kapatın ve kavanozu ters çevirin. AFİYET OLSUN

Mukadder Öztürk
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Facebook'ta Paylas

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder