24 Mart 2012 Cumartesi

Acılı Sos Yapılışı

Acılı Sos Yapılışı :

Acı ile aranız iyiyse, Türk mutfağının vazgeçilmeyen lezzetleri arasında bulunan, hemen her yemekte rahat bir şekilde kullanılabilecek domatesten yapılan acılı sos çok hoşunuza gidecek. Oldukça kısa bir sürede yapılabilen yemeğe değişik acılı sos ile değişik bir tat verebilirsiniz.

Üstelik bu sosu kapalı ve hava almayan bir kap ile buzdolabında çok uzun süreler boyunca saklayabilme imkânınız var.

Acılı Sos Malzemeleri;
1- 300 Gram domates

2- Fesleğen yaprağı

3- 2 Adet kırmızıbiber

4- 3 Diş sarımsak

5- 1 Tatlı kaşığı zeytinyağı



Acılı Sos Hazırlanışı;

1- Öncelikle elinizdeki domatesleri soyun

2- Kırmızıbiberi ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayarak ateşte ezin.

3- Damak zevkinize bakara fesleğen ve domatesi ince doğrayıp ilave edin.

4- Tuzu ilave edin ve kapağını kapatarak pişmeye bırakın.

5- Suyu çekene kadar ( ortalama 15 dakika ) pişirmeyi sürdürün.

6- Sos kıvamı hoşunuza gittiği zaman içerisine zeytinyağı ilave edin ve ateşin üzerinden alın.

alıntı
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Facebook'ta Paylas

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder