Malzeme Listesi:
Yarım Kg. Pırasa
1 Patates
3 Yumurta
1 Çay B. Sıvıyağ
2 Çorba K. Yoğurt
2 Çorba K. Tereyağı
50 Gr. Kaşar Peyniri
1 Tutam Maydanoz
1 Pk. Kabartma Tozu
1 Kase Erzincan Tulum Peyniri
Tuz
Karabiber
Ustasından Un Ölçüsü
Börek Tarifleri, Oktay Usta Börek Tarifi
Hazırlanışı: Pırasayı ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz. Tuz ve biraz karabiber ekliyoruz. Karıştırma kabına soyulmuş patatesi rendeliyoruz.
Maydanozu doğrayıp ekliyoruz. Kavrulmuş pırasayı döküyoruz. Yoğurt, tereyağı, 3 yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri ve tulum peynirini katıyoruz. Tuz, karabiber ve 6 çorba kaşığı unu koyup karıştırıyoruz.
Üzerine çeri domatesler koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
24 Mart 2012 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder