Sülün Kızartması Tencerede
Malzeme:
1 sülün
100 g. tereyağı yada margarin
4 bardak su
1 soğan
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı un
Karabiber
Tuz
Hazırlanması:
Tüyleri yolunmuş,içi temizlenmiş ve harh ateşte tavuk gibi tütsülenmiş sülünü bol suda yıkayın. Kuşun içini dışını sarmısakla ovun. Tuzlayıp, biberIeyin. Kuşu içinde ıoo g. tereyağı olan teneerede 20 dakika çevire çevire kızartın. 20 dakika sonra buna çok ince kesilmiş soğanı ilave edin ve ıo dakika da böyle kızartın. Soğanlar sararınca içine 4 bardak su ilave edin ve kuş yumuşayıncaya kadar ı saat pişirin. Kuş pişince salçasını, 1 çay kaşığı un ilavesi ile koyultun. 10 dakika da unlu salça ile pişirin. Pilav ile servis yapın.
NOT: Sülün hemen temizlenip 5-6 gün serin yerde bekletildikten sonra pişirilmelidir.
21 Mart 2012 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder