Biber Turşusu Yapmak :
Turşu için biberlerinizin taze yeşil rengindeolmasına özen gösterin koyu renkli olmasın.
Bu turşunun sarı rengini almasına fayda sağlayacaktır.
Biberleri bıçakla hava alabilmesi içine işleyebilmes iiçin delin ve kavanoza doldurun üstüne ve aralarına sarımsakları soyun atın.
En üste de biraz no hutbiraz da taze nane koyun.Salamuranızı ise yumurta ile ayarlayabilriisniz.
%4 gibi bir oranda salamurayı elde edeceğiz.
Taze yumurtayı suya koyun tuzunu ekleyin ve yumurta suyun yüzüne çıktığnda salamuranız hazır demektir.
Hazır salamuraları da kullanabilirsiniz marketlerde turşu suyu diye satılır.
alıntı
24 Mart 2012 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder