24 Mart 2012 Cumartesi

Çikolatalı Unsuz Kek

6-8 kişilik

Malzemeleri
200 gr bitter çikolata
150 gr tereyağı
150 gr toz şeker
5 yumurta
100 grtoz badem



Üzeri için
80 gr iri rendelenmiş bitter çikolata

Yapılışı
Fırını 180 dereceye ayarlayın. 22 cm’lik kare kek kalıbına yağlı kâğıt serin. Bitter çikolata ve tereyağını küçük parçalara bölüp cam kâseye alın ve benmari usulü eritin. Şeker ekleyip çırpın ve soğumaya bırakın. Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın. Sarıları teker teker çikolatalı karışıma ekleyerek karıştırın. Toz bademi ekleyin. Yumurta aklarını ayrı bir kapta mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın ve kaşık kaşık ekleyerek söndürmeden karıştırın. Karışımı kalıba aktarıp yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine rendelenmiş çjkolata serpiştirin ve dilimleyerek servis yapın.

Alıntıdır
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Facebook'ta Paylas

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder